כאשר מדברים על אפליקציות תשלום סלולריות, ברור כי אחד הסיכונים הגדולים ביותר הוא אובדן הטלפון החכם, שבו נמצא רוב המידע הרגיש ונתוני התשלום. אם לא אבטחתם את זה כראוי, עבריינים יכולים לבצע חיובים בכרטיסי האשראי שלכם או להשתמש באפליקציות התשלום שלכם בכדי לצאת למסע קניות. התוצאה הסופית עלולה להיות חשבון בנק ריק או חיוב יתר של החשבון.

 

טלפונים חכמים, כמו מכשירי מחשוב אחרים, יכולים להידבק בתוכנות זדוניות. תוכנה כזו יכולה לבצע סוגים שונים של פעילויות זדוניות; תוכנה המקליטה הקשות יכולה להקליט ולהעביר כל הקשה בטלפון החכם שלך לתוקף ותאפשר להם להשיג סיסמאות או פרטי הזדהות בגישה לאפליקציות התשלום שלך. לחלופין, הם יכולים לפתות אותך להגיע לאתרים מזויפים ומתחזים ולתקוף את אפליקציות התשלום שלך. לדוגמא  – חוקרי ESET גילו טרויאני שמתחזה לכלי המייעל פעילות סוללות ( מי לא סבל מסוללה שנגמרה באמצע היום? ), שכיוון למשתמשים באפליקציית PayPal הרשמית וניסה להעביר 1,000 יורו  לחשבונות התוקף. ”

בקישור זה תמצאו הסבר מפורט יותר והכי חשוב המלצות התגוננות – https://www.welivesecurity.com/2020/11/30/mobile-payment-apps-how-stay-safe-paying-phone/

בין מנגנוני ההגנה מוזכרים

  1. נעילת הטלפון ע”י קוד או ביומטריקה – חומת הגנה ראשונה בגישה לטלפון
  2. התקנת תוכנה למחיקת הטלפון במקרה של אבדן
  3. זהירות בהתקנת יישומונים ובהרשאות הגישה המוקנות ליישומונים.  למשל יעול פעילות הסוללה לא צריך לגשת לרשימת החברים בטלפון.
  4. התקנת מוצר הגנה טוב -מה שנקרא פעם אנטיוירוס
  5. יש המלצות שחלקן לא רלונטיות לישראל, בגלל טכנולוגיות תשלום, אשר חלקן עדיין לא זמינות בישראל

בהזדמנות זה אני ממליץ גם לקרוא את הטיפים מטעם הבנקים בישראל לגבי הונאות ברשתhttps://ibank.bankzelo.co.il/ibank/?gclid=CjwKCAiA8Jf-BRB-EiwAWDtEGh-Sw9ixaKJR-fOUJbZPgige5DU2XPXVaX3eVKx4cD3fWFMcF666GxoCVygQAvD_BwE